در نامهای به معاونت بهداشتی دانشگاه مازندران مطرح شد؛
رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی و عضو شورایعالی سازمان نظام پزشکی واکسن آنفولانزا که هر دو در استان مازندران مشغول به کار هستند در نامهای به معاونت بهداشتی دانشگاه مازندران خواستار اختصاص سهمیه مناسب واکسن آنفلوانزا به کادر درمان و بیماران خاص شدند.
واکسن آنفولانزا برای دندانپزشکان و پرستاران
متن این نامه به شرح ذیل است:
معاونت محترم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران
با سلام و احترام
به استحضار آن معاونت محترم میرساند جلسه مشترک حوزه سلامت شهرستانهای چالوس و نوشهر و کلاردشت در مورخه ۰۳/۰۶/۱۳۹۹ با عنایت به توصیههای سازمان جهانی بهداشت مبنی بر تزریق واکسن آنفلوانزا و همزمانی بیماری آنفلوانزا و کووید ۱۹ و نگرانی و به مخاطره افتادن جان همکاران و کادر درمان و کلیه فعالان جامعه پزشکی اعم از پزشک خانواده شهری، روستایی و شاعل در کلینیکها و پاراکلینیکها و پزشکان و پرسنل مطب و همچنین داروسازان و تکنسینهای دارویی و آزمایشگاهها و پرسنل آنها وفق بند ۲ مصوبه جلسه فوق که اولویت سلامت کادر درمان و پرسنل و خانوادههای ایشان باید در سرلوحه کار حوزه سلامت قرار گیرد.
همچنین در راستای اجرای بند ((ه)) و ((و)) ماده ۲ از فصل اول قانون سازمان نظام پزشکی در خصوص حفظ و حمایت از حقوق صنفی شاغلان حرف پزشکی و نیز تنظیم روابط شاغلین حرف پزشکی با دستگاههای ذی ربط در جهت حسن اجرای موازین و مقررات و قوانین مربوط به امور پزشکی و به استناد بند ((د)) ماده ۲ از فصل اول قانون سازمان نظام پزشکی مصوب مجلس شورای اسلامی در خصوص حفظ و حمایت از حقوق بیماران پیشنهاد میشود:
سخن پایانی
الف) محل توزیع واکسن آنفلوانزا همه داروخانههای سراسر کشور باشد و همه داروخانهها باید در توزیع مشارکت داشته باشند تا فاصله اجتماعی هرچه بهتر رعایت شود. واکسن آنفولانزا
ب) کادر درمان و خانواده ایشان در اولویت باشند، از پزشک خانواده شهری و روستایی تا پزشکان و دندانپزشکان مطب دار و پرسنل شاغل در آن و کلینیکها و پارا کلینیکها داروخانهها و آزمایشگاهها و پرسنل شاغل در آن و همچنین دانشجویان گروه پزشکی و خانوادههای ایشان
ج) بیماران خاص، بیماران پیوند اعضا، افراد دیابتی و زنان باردار و بیماریهای مزمن نیز در اولویت قرار گیرند.
با توجه به در پیش رو بردن فصول پاییز و زمستان وشیوع بیشتر آنفلوانزا و همچنین با توجه به نظر کارشناسان احتمال وخیمتر شدن بحران کرونا در این فصول از یک سو و نظر به اینکه افتراق علایم بالینی این دو بیماری به راحتی میسر نیست خواهشمند است جهت حفظ سلامت افراد فوق الذکر با حفظ اولویت اقدام لازم جهت تهیه واکسن آنفلوانزا برای کادر درمان (پزشک و پرستار و …) مورد امعان نظر قرار گیرد.
شهنام عرشی معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتوگو با مجله آموزشی و راهنمای سلامت دهان و دندان، با اشاره به همزمانی شیوع آنفلوانزا با بیماری کرونا در کشور، اظهار کرد: بر اساس پیش بینی های انجام گرفته با شروع فصل پاییز اپیدمی بیماری آنفلوانزا در کشور شروع می شود و هم زمانی شیوع کرونا با آنفلوانزا از اوایل آبان ماه خواهد بود.
او ادامه داد: وزارت بهداشت تمهیدات لازم برای مقابله با بیماری آنفلوانزا با آغاز فصل سرما اندیشیده شده است و در حال حاضر گروه های پر خطر شامل مادران باردار و افرادی که دارای بیماریهای زمینهای هستند در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا قرار دارند.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: بر اساس پیش بینی های لازم داروهای مورد نیاز درمان بیماری آنفلوانزا تامین شده است و در صورت نیاز این داروها توسط پزشکان تجویز و در اختیار مردم قرار میگیرد.
ذکر داروهای مورد نیاز سبب ایجاد بازار سیاه در کشور می شود
عرشی گفت: در حال حاضر ذکر داروهای مورد نظر برای درمان بیماری آنفلوانزا یا داروهای تسکین دهنده بیماری کرونا میتواند یک بازار سیاه در کشور ایجاد کند که این مسئله به هیچ عنوان به نفع مردم و نظام سلامت کشور نیست.
او افزود: برخی از پزشکان تحت فشار مردم داروی خاصی را برای آن ها تجویز می کنند که این کار صحیح نیست و مردم نباید دارویی خاص را از پزشک طلب کنند.
عرشی بیان کرد: اگر مردم دستور العمل های بهداشتی را به طور دقیق رعایت کنند امسال هیچ مشکلی در خصوص بیماری آنفلوانزا نخواهیم داشت.
بیشتر بخوانید: ارتودنسی متحرک