ارتودنسی دندان

ارتودنسی دیمون و روش انجام آن

امروزه افراد برای درمان ناهنجاری‌هایی چون اورجت و کراودینگ دندان به درمانی بنام ارتودنسی دندان روی می‌آورند. ارتودنسی با دارا بودن انواع دستگاه‌ها و روش‌های مختلف درمانی چون ارتودنسی کاموفلاژ، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی لینگوال(ارتودنسی از پشت دندان) و … توانسته پاسخگوی انواع نیازهای بیماران باشد. روش رایج ارتودنسی اینگونه است که  کش های بسیار کوچک سیم را به براکت های ارتودنسی متصل نمود ولی در روش ارتودنسی دیمون از براکت هایی با قابلیت باز و بسته شدن کشویی استفاده می شود. شما تا کنون در مورد این روش چیزی شنیده بودید؟ فکر می‌کنید مزایای این روش در چیست؟ باید گفت که بخش عمده‌ای از موفقیت در درمان ارتودنسی به مهارت و تجربه‌ی ارتودنتیست بستگی دارد. با وجود هزینه‌های نسبتاً بالای چنین درمانی بهتر است پیش از درمان دو مسئله را حتما با دقت بررسی کنید:

1- قیمت ارتودنسی در سال 1401 و بررسی تعرفه‌ی انواع روش‌ها

2- یافتن برترین ارتودنتیست ها برای طی کردن درمانی مطمئن

برای اینکه اطلاعات کافی را در هر یک از دو حوزه‌ی مذکور بدست آورید؛ روی لینک‌های رنگی کلیک کنید تا به جامع‌ترین و بهترین نتایج دسترسی داشته باشید. در این مقاله با ما همراه باشید تا نکات لازم را درباره ارتودنسی دیمون بخوانیم و مزایا و معایب آن نسبت به دیگر روش‌ها را بررسی کنیم.


فهرست مطالب


تفاوت عمده روش دیمون با سایر روش های ارتودنسی

در ارتودنسی ثابت ساده به دندان ها براکت متصل میشود. سپس از بین براکت ها سیم قوس دارد عبور داده میشود. برای اینکه سیم بتواند بهتر به براکت ها متصل شده و به اصطلاح به آن ها لنگر شود، از او-رینگ ها یا الاستیک های حلقه مانند کوچکی استفاده میشود.

مشکل حلقه های لاستیکی او-رینگ این است که آنها اصطکاک زیادی ایجاد می کنند. در نتیجه حرکت دندان را کندتر و دردناک تر می کنند. آنها همچنین رطوبت زیادی در اطراف خود جذب می کنند و باعث افزایش پلاک و تشکیل باکتری می شوند. این امر حفظ بهداشت دهان و دندان را مشکل تر می کند.

اما در ارتودنسی دیمون براکت ها از یک مکانیزم کشویی استفاده می کنند. در آن سیم به براکت متصل می شود و همانطور که دندان ها در حال تراز شدن هستند. این براکت ها نیز به صورت طبیعی حرکت می کنند.این قابلیت موجب راحتی ، ظاهر بهتر و توانایی مهیا کردن نتایج بهتر در زمان کمتر می شود. بریس دیمون از روش های متنوعی برای حرکت دادن دندان ها به محل درستشان استفاده می کنند.

ارتودنسی دیمون

این سیستم از 3 نوع براکت رنگی، شفاف و فلزی استفاده میکند. اگر از براکت های شفاف و همرنگ دندان در دیمون استفاده شود میتوان نوع درمان شما را ارتودنسی نامرئی در نظر گرفت.

مطالب برگزیده و جذاب
ارتودنسی لینگوال را بشناسیم

بیشتر بخوانید: متخصص برتر پروستودنتیست

مراحل ارتودنسی دیمون

در ارتودنسی دیمون که براکت ها خود باز شونده هستند و در مقایسه با سایر روش ها، به تنظیم کمتری احتیاج دارند و به همین سبب نیاز به مراجعات مکرر به ارتودنتیست احساس نمی شود. مراحل انجام این نوع ارتودنسی به شرح زیر است:

1. معاینه

معاینات اولیه صورت گرفته و عکس های لازم در رادیوگرافی (با استفاده از اشعه ایکس) تهیه می شود. ارتودنتیست با بررسی این عکس ها دقیقا تشخیص می دهد که ساختار دندان ها به چه نوع درمانی نیاز دارد. در این مرحله دندانپزشک باید سایر مشکلات دندانی مانند؛ پوسیدگی دندان، بیماری های لثه و… را در صورت وجود تشخیص داده و پیش از ارتودنسی، درمان نماید. چرا که ممکن است عدم درمان این مشکلات، اختلالاتی را در درمان ارتودنسی وارد کند.

2. نصب براکت

پس از درمان سایر مشکلات دندانی و تعیین روش درمان ارتودنسی که دیمون است، براکت ها با استفاده از چسب های مخصوص روی سطح دندان ها نصب می شود. بعد از نصب براکت ها، نوبت به اتصال سیم ارتودنسی می رسد که از طریق آن، براکت ها به هم وصل شده و سیستم قوسی شکل ایجاد می شود.

3. جلسات مراجعه

درست است که ارتودنسی دیمون به اندازه سایر روش های ارتودنسی نیاز به مراجعه به دندانپزشک جهت تنظیم براکت ها ندارد، با این حال لازم است که جلسات دوره ای تنظیم شود تا روند پیشرفت درمان توسط ارتودنتیست کنترل و بیمار هم سوالات خود را بپرسد.

4. برداشتن بریس

پس از به پایان رسیدن روند درمان به صورت کامل، بریس دیمون برداشته می شود و از دندان های بیمار قالب گیری شده و جهت ساخت ریتینر (پلاک نگهدارنده) به لابراتوار ارسال می شود. استفاده از ریتینر جهت جلوگیری از بازگشت درمان و حفظ ساختار جدید دندان ها لازم است.

مطالب برگزیده و جذاب
متخصص ارتودنسی خوب چه کسی است؟

قیمت ارتودنسی دیمون در سال 1401

تقریبا هیچ کلینیک، مطب یا حتی سایتی را پیدا نمی‌کنید که هزینه ارتودنسی دندان را به صورت دقیق عنوان کرده باشد و یا وارد جزئیات آن شده باشد. البته دلیل مشخصی دارد. زیرا برخلاف پروسه‌های رایج دندانپزشکی (مانند کشیدن دندان که روند و تعرفه مشخصی دارد)، ارتودنسی یک درمان کاملا متفاوت است که نحوه درمان از شخصی به شخص دیگر متغییر است. یعنی هیچ دو شخصی عیناً مشابه هم درمان نمی‌شوند. بنابراین ذکر تعرفه دقیق ارتودنسی بدون معاینه حضوری ممکن نیست. با این وجود می‌توان گفت که هزینه ارتودنسی دیمون در سال ۱۴۰۱ برای هر فک ۱۳ میلیون تومان به بالا می‌باشد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله هزینه ارتودنسی هر دو فک را بخوانید.

تعداد مراجعات در روش دیمون

یک تفاوت شاخص بین ارتودنسی با بریس معمولی و ارتودنسی دیمون وجود دارد. و آن هم دفعات مراجعه به مطب متخصص جهت تنظیم بریس ها است. برای تنظیم بریس های معمولی شما باید تقریبا هر چهار هفته یکبار به متخصص مراجعه کنید. اما از آنجایی که دیمون نوعی ارتودنسی خود تنظیم است نیاز به مراجعه مکرر ندارد و شما تنها هر ۸ هفته یکبار باید به متخصص مراجعه کنید. این یعنی درد ارتودنسی کمتری تجربه میکنید زیرا جلسات تنظیم با درد همراه است.

مزایای بریس‌های دیمون

نتایج مطالعات نشان داده است که در مقایسه با سیستم های معمولی، براکت دیمون مزایای زیر را دارد:

  • زمان درمان کاهش میابد: بیماران تحت این سیستم به طور متوسط ​​7.2 ماه زودتر از بیمارانی که تحت درمان با بریس های معمولی قرار داشتند طول دوره درمانشان به اتمام رسید.
  • قرار ملاقات های کمتر: بیماران دیمون به طور متوسط ​​47.8 درصد کمتر از کسانی که بریس معمولی داشتند نیاز به مراجعه به متخصص داشتند.
  • نتایج بهتر و سریعتر: مدت زمان مورد نیاز برای تراز کردن دندان ها با بریس های معمولی 6.0 ماه بود، در مقابل، این مدت زمان برای مراجعان تحت دیمون 3.2 ماه بود. که اختلاف آن ها چیزی حدود 46.7 درصد بود.
  • راحتی بیشتر: بیماران تحت دیمون به طور متوسط ​​60 درصد ناراحتی کمتری از بیمارانی که با بریس های معمولی درمان شدند، گزارش کردند.
  • کیفیت نتایج: کیفیت نتایج دیمون به طور مداوم بسیار عالی بود.
  • پاسخ خوب و رضایت بیشتر بیمار: پذیرش و شوق بیمار در مورد تکنیک دیمون استثنایی و بسیار مثبت بود.
مطالب برگزیده و جذاب
معرفی 2 مقاله مفید و کاربردی از سایت تهران دنتال نیوز
بریس در ارتودنسی دیمون

علاوه بر این موارد، این نوع ارتودنسی به سبب سهولت در مسواک زدن موجبات ارتقای بهداشت دهان و دندان بیماران را فراهم میکند. بدین ترتیب آن ها را به گزینه ایده آلی برای کسانی که چندن وقت نمینند مسواک بزنند تبدیل کرده است.

معایب ارتودنسی دیمون

با وجود تمام مزیت ها و فوایدی که درباره ارتودنسی دیمون مطرح کردیم، اما با این وجود این روش درمانی نیز می تواند معایب و یا عوارضی را به همراه داشته باشد که عبارتند از:

  1. براکت های ارتودنسی دیمون نیز همانند براکت های ارتودنسی ثابت سنتی دارای جنس های متنوعی هستند که جنس سرامیکی و شفاف آن بسیار مورد پسند قرار گرفته است، اما با این حال وجود سیم ارتودنسی که شفاف نیست، می تواند نوعی اشکال در ارتودنسی دیمون باشد.
  2. ارتودنسی دیمون از نظر هزینه نسبت به دیگر روش های ارتودنسی دندان، گران قیمت تر می باشد، اما اگر مزایا و فواید آن را بررسی کنید، می توان گفت که این هزینه در نهایت مقرون به صرفه خواهد بود.
  3. در روز های ابتدایی نصب براکت ها بر روی دندان ها مقداری درد و ناراحتی برای بیمار وجود دارد، اما براکت های دیمون تنها در چند روز اول درد بیشتری را برای بیمار ایجاد می کنند که البته بعد از چند روز رفع می گردد.

مراقبت های مهم حین درمان با ارتودنسی دیمون

با وجود اینکه در مقاله بیان کردیم که بهداشت دهان و دندان در ارتودنسی دیمون به دلیل عدم نیاز به کش های ارتودنسی راحت تر صورتی می گیرد، اما این نکته را توجه کنید که به هیچ عنوان نباید در رعایت بهداشت دهان و دندان خود سهل انگاری داشته باشید. به طور کلی تحت درمان هر نوع روش ارتودنسی که قرار دارید، باید روزانه حداقل دو بار مسواک بزنید و از نخ دندان برای تمیز کردن بین دندان های خود استفاده کنید. به طور کلی برخی از نکات دیگری که باید به آن ها توجه داشته باشید را در زیر بیان کردیم:

  • جلساتی را که ارتودنتیست برای چکاپ روند درمان تعیین کرده است را پشت گوش نیندازید و به طور مرتب آن ها را پیگیری کنید.
  • برای جلوگیری از آسیب رسیدن به براکت های دیمون، از مصرف و جویدن غذا های سفت و چسبنده مانند یخ، ته دیگ و یا آدامس اجتناب کنید.
  • عادت های رفتاری مانند ناخن و یا مداد جویدن و یا باز کردن در نوشابه با دندان را ترک کنید.
  • اگر عادت به دندان قروچه دارید با مشورت ارتودنتیست خود از نایت گارد استفاده داشته باشید.
مطالب برگزیده و جذاب
ایمپلنت فوری دندان چیست + مراحل + مزایا و معایب

سخن پایانی

در این مقاله در ارتباط با ارتودنسی دیمون مطالبی را خواندیم. این نوع از ارتودنسی مزایای زیادی نسبت به سایر روش‌های ارتودنسی دارد. نقد و بررسی‌های مثبت و نتایج تحقیقات ادعا می‌کنند که به دلیل سلف لیگیتینگ بودنِ این بریس‌ها، سفت شدن به تدریج اتفاق می‌افتد، در نتیجه درد و فشار کمتری ایجاد می‌شود. و گزینه‌ی شفاف باعث می‌شود که آنها کمتر مشهود باشند. همچنین قرار است آنها بدون کشیدن دندان کار کنند. امید است که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید: مجله آموزشی دندانپزشکی سلامت دندان

سوالات متداول

آیا ارتودنسی دیمون نیاز به پاور چین یا زنجیر ارتودنسی دارد؟

ارتودنسی دیمون به طور اتومات عمل می کند و نیازی به زنجیر یا حتی رابربند ندارد. این در حالی است که برای محکم کردن و حرکت دادن ارتودنسی ثابت سنتی نیاز به رابربند و زنجیر می تواند امری ضروری باشد.

مدت زمان ارتودنسی دیمون چقدر است؟

روشی که تحت نام دیمون شناخته می شود در اصل همان ارتودنسی ثابت است. با این تفاوت که براکت ها در این روش بسیار مدرن تر و موثرتر از براکت های فلزی و سرامیکی هستند. مدت زمان این نوع ارتودنسی نسبت به براکت های معمولی کوتاه تر است و معمولا بین 14 تا 18 ماه است.

ارتودنسی دیمون بهتر است یا اینویزیلاین؟

به طور معمول ارتودنسی ثابت موثرتر و سریعتر از ارتودنسی متحرک مثل اینویزیلاین می باشد. به علاوه ارتودنسی دیمون از جمله ارتودنسی های ثابت با بالاترین میزان بازدهی می باشد. تنها مزیت اینوزیلاین نسبت به ارتودنسی دیمون این است که بیمار راحت تر است و می تواند در صورت نیاز ارتودنسی اینویزیلاین را از دهان خود خارج کند. هر چند که همین کار منجر به طولانی تر شدن دوره درمان ارتودنسی با ارتودنسی متحرک اینویزیلاین می گردد.

انواع ارتودنسی دیمون چیست؟

همانطور که ارتودنسی ثابت سنتی در جنس ها و آلیاژهای مختلف در دسترس مصرف کنندگان می باشد ارتودنسی دیمون نیز جنس های مختلفی دارد. در این میان ارتودنسی دیمون شفاف و سرامیکی بیشترین طرفدار را دارد. زیرا زمانی که بر روی دندان ها قرار می گیرد کمترین میزان جلب توجه را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا