دندانپزشکی کودکان

فیشور سیلانت دندان را برای کودکان دریابیم

فیشورسیلانت دندان کودکان

فیشور سیلانت دندان روشی است که به منظور پر کردن جزئی چاله‌ها و شکاف‌های روی سطح دندان انجام می‌شود تا تمیز کردن آن‌ها آسان‌تر گردد. کودکان در رعایت مداوم و مستمر بهداشت دهان و دندان، معمولا کم‌توجه‌تر هستند. این باعث می‌شود که دندان‌های آن‌ها خصوصا دندان‌های مولر بیشتر در معرض پوسیدگی قرار بگیرند. شما بعنوان یک والد برای جلوگیری از این خرابی چه می‌کنید؟ در این مقاله تا پایان با ما همراه باشید تا با یک راهکار پیشگیرانه مطمئن و ساده آشنا شوید.


برای مطالعه بیشتر: همه چیز درباره فلوراید تراپی دندان کودکان


چرا فیشور سیلانت؟

آیا تابه‌حال به شیارهایی که روی دندان‌هایتان قرارگرفته‌اند فکر کرده‌اید؟ وظایفی که برای آن‌ها در نظر گرفته‌شده است چیست؟کمک به درست جویدن و خرد کردن هرچه بهتر مواد غذایی، وظیفه‌ای است که به عهده‌ی این خطوط ریزودرشت روی دندان قرار داده‌شده است. برخی از شیارهای روی دندان دارای عمق بیشتری هستند. نتیجتاً امکان نفوذ غذا در آن فراهم است که حتی با حفظ بهداشت دهان و دندان نیز نمی‌توان آن‌ها را به‌طور کامل تمیز کرد.به‌ مرور زمان این غذاها فاسد شده و در دهان تبدیل به اسید می‌شوند. اسید تولیدشده در دهان یکی از اصلی‌ترین دلایل آسیب رسیدن به ساختار دندان و پوسیدگی آن است.با توجه به اینکه کودکان توانایی کمتری در رعایت بهداشت دهان و دندان دارند لذا توجه به این موضوع برای آن‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار است.

درمان فیشور سیلانت برای کودکان یک راه امن و بی‌خطر برای محافظت دندان از پوسیدگی است. فیشور سیلانت یک پوشش پلاستیکی محافظ است که به سطوح جونده دندان‌های عقب اعمال می‌شود.سیلانت یک محافظ سخت را در دهان تشکیل می‌دهد. مانع از وارد شدن غذا و باکتری‌ها به شیارهای ریزودرشت دندان می‌شود. فیشورسیلانت ماده ای ترمیمی و هم رنگ دندان است که توسط آن شیارهای عمیق سطح جونده دندان ها با آن پوشیده شده و بدین  ترتیب شیارها کم عمق می شود.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: ویتامین‌های مورد نیاز برای سلامت دندان‌ها


کاربردهای شیاربندی دندان‌ها

  • دندان‌های عقبی (آسیاب و آسیاب کوچک) شیری و دائمی دارای پیت و فیشور (حفره و شیار) عمیق و باریک
  • کرم خوردگی بین دندانی که نیازی به ترمیم نداشته باشد و در معاینه یا رادیوگرافی مشخص شود.
  • بیمارانی که احتمال داده می‌شود به دلیل پوسیدگی شدید دندان‌های شیری با پوسیدگی دندان‌های دائمی نیز مواجه شوند.
  • پوسیدگی‌های دندانی که آنتاگونیست آنها دارای ریخت شناسی یکسانی باشد.

درباره‌ی چه بلیچینگ دندان می‌دانید؟


مراحل انجام فیشور سیلانت

فیشورسیلانت دندان کودکان
  1.     ابتدا سطح دندان هاکاملا با برس مخصوص تمیز می شود تا  پلاک دندان و میکروب ها برداشته شوند.
  2.     در صورتی که درشیارها پوسیدگی شروع شده باشد، پوسیدگی ها برداشته می شوند.
  3.     سطح دندان با مواد مخصوص آماده می شود و چسب دندان مخصوص کامپوزیت زده شده و با نور آبی سخت می شود.
  4.     مواد فیشور سیلانت روی سطح دندان گذاشته می شود و با نور آبی سخت می شود.
  5.     اضافات ماده فیشورسیلنت و درصورت وجود بلندی ها تنظیم شده و کوتاه می شود.

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: فضانگهدارنده دندان کودکان چیست؟


بهترین زمان انجام فیشور سیلانت در کودکان

بهترین زمان برای انجام فیشور سیلانت در کودکان همان شش سالگی است. این به دلیل سن رویش دندان های دائمی است و بعد از این زمان برای هر فرد (فیشورسیلانت بزرگسالان) به صورت اختصاصی تصمیم گیری می شود. ولی برای کودکان بهتر است از شش سالگی شروع شود.

مزایای فیشور سیلانت دندان

انجام فیشور سیلانت برای دندان‌های کودک مزایای زیادی دارد که مهم ترین آن پیشگیری از پوسیدگی دندان‌های کودک است. از دیگر مزایای فیشور سیلانت دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تمیزکردن فیشورهای عمیق را آسان تر می کند
  • تا حد زیادی از پوسیدگی دندان پیشگیری می کند
  • مراحل اولیه پوسیدگی دندان را معکوس می کند
فیشورسیلانت دندان کودکان
  • از دندان های دائمی تازه درآمده کودکان محافظت می کند
  • با استفاده از این روش کودک دیگر نیازی به پر کردن دندان ندارد

این محتوای مفید را هم از دست ندهید: “لکه‌های سفید روی دندان بعد از ارتودنسی” چرا ؟


معایب و عوارض فیشورسیلانت دندان

از معایب فیشور سیلانت دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در اغلب موارد سیلانت ها در می آیند یا فرسوده می شوند زیرا در حین قرار دادن سیلنت ها دندان باید خشک  و بدون بزاق باشد و این کار در کودکان با توجه به بزاق زیادی  که دارند مشکل است.
  • ۵۰ درصد از سیلانت ها ۵ سال دوام می آورند.
  • اگر سیلانت به خوبی روی دندان را پوشش ندهد و یا بخشی از آن جدا شود دندان دچار پوسیدگی می شود و قسمت زیادی از آن باید پر شود .به طور میانگین، شیار پوش روی دندان‌ها هر ۶ ماه یکبار باید توسط دندانپزشک کودک معاینه شود تا در صورت افتادن جایگزین شود.
  • برای انجام موفقیت آمیز فیشور سیلانت دندان باید کاملا بدون بزاق باشد با توجه به این کودکان دندان های کوچک و بزاق زیادی دارند این کار مشکل است.
  • در صورتی که سیلانت دربیاید، دندان به وضعیت اولیه خود برمی گردد و سیلانت را می توان تعویض کرد.

جهت آگاهی: بوی بد دهان، از علت‌یابی تا درمان


مواد فیشور سیلانت

ماده‌ای که برای سیلانت دندان استفاده می‌شود معمولا یک ماده رزین پلاستیکی به رنگ دندان است. ممکن است این ماده دقیقا با رنگ طبیعی دندان مطابقت نداشته باشد، اما همانطور که گفتیم این روش در دندان‌های آسیا استفاده می‌شود و در نتیجه معمولا این تفاوت رنگ قابل توجه نیست.

فیشورسیلانت دندان کودکان

برای پوشاندن شیارها می‌توان از یک ترکیب شیشه‌ای نیز استفاده کرد اما در برخی از تحقیقات مشخص شده است که این ترکیب نسبت به رزین مقاومت کمتری دارد.


درباره‌‌ی جرم گیری دندان بیشتر بدانید.


فیشور سیلانت یا پرکردن دندان؟

هنگامی که پوسیدگی دندان به حدی پیشرفت کند که باعث ایجاد حفره در دندان شود، لازم است که قسمت های پوسیده دندان تراشیده و برداشته شود و قسمت های باقیمانده دندان با مواد مناسب ترمیم و پر شود.
در مورد فیشور سیلانت، دندان دست نخورده باقی مانده و هیچ قسمتی از دندان حذف و تراشیده نمی شود، در عوض شیار های عمیق دندان با مواد ویژه بسته و مهر و موم میشود. در نتیجه مواد غذایی و باکتری ها نخواهند توانست به داخل این شیار ها نفوذ کرده و موجب پوسیدگی دندان شوند. در واقع پر کردن دندان یک عمل درمانی و فیشور سیلانت کردن دندان یک کار پیشگیرانه به شمار می آید.

سخن پایانی

در این مطلب درباره فیشورسیلانت دندان خواندیم. باید اشاره نمود که روکش دندان ممکن است باعث حساسیت به سرما و گرما شود. اگر به مدت طولانی از حساسیت دندان­‌هایتان رنج می­‌برید یا درصورت تورم با دندانپزشک خود در تماس باشید. امید است این محتوا بریاتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را رد کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا