تجهیزات دندانپزشکیدانستنی‌های دندان

راه های تقویت مینای دندان چگونه است؟

از دیرباز پوسیدگی دندان یکی از مشکلات انسان ها بوده و هست. با پیشرفت تکنولوژی و بهبود وضعیت بهداشت و سلامت مشکلات مربوط به دندان ها از قبیل دندان درد قابل درمان شده اند و می توان با چند جلسه مراجعه به دندانپزشکی آنها را رفع کرد. طبیعتا برای هر کسی زیبایی و سلامتی دندان های خود اهمیت فراوانی دارد و با توجه به هزینه های درمانی دندانپزشکی هر کسی سعی می کند تا از آسیب به آنها خودداری کند. تقویت و مراقبت از مینای دندان یکی از روش هایی است که شما را از مراجعه به پزشک مصون می دارد. شما می توانید با تقویت مینای دندان خود از بسیاری از دندان دردها جلوگیری کرده و آنها را برای مدت طولانی سالم نگه دارد.


فهرست مطالب


مینای دندان چیست؟

مینای دندان (Tooth Enamel) سخت ترین پوشش بدن انسان است که قسمت خارجی دندان را می پوشاند. این قسمت از بخش بیرونی دندان که به عاج شهرت دارد محافظت می کند.

 تقویت مینای دندان

بسیاری از موارد می توانند باعث کاهش استحکام مینای دندان یا تغییر رنگ آنها و دندان ها شوند. تقویت و ترمیم مینای دندان به بهبود و افزایش سلامتی دندان کمک می کند.

وظیفه مینای دندان

این بافت سخت بر روی قسمت خارجی دندان قرار می گیرد و از آنها محافظت می کند. ممکن است اقدامات روزمره ای که انجام می دهید، مانند جویدن، گاز گرفتن و خورد کردن به دندان های شما آسیب بزند اما مینای دندان از این آسیب ها جلوگیری می کند. همچنین مینای دندان از آسیب شیمیایی و آسیب ناشی از تغییرات دما جلوگیری می کند.

عوامل فرسایش مینای دندان چیست؟

با اینکه مینای دندان می‌ تواند خود را ترمیم کند اما باز هم عوامل مختلفی باعث فرسایش، لکه شدن و تخریب آن می‌ شوند. فرسایش مینا و کم شدن میزان محافظت از دندان‌ ها باعث به وجود آمدن عارضه‌ های مختلف برای دندان می‌ شود که منجر به عصب کشی، کشیدن دندان، شکستگی، خرابی دندان و … می‌ گردد. از مهمترین عوامل فرسایش مینای‌دندان می‌ توان موارد زیر را نام برد:

  • مصرف زیاد نوشیدنی‌ های اسیدی مانند نوشابه و آب مرکبات
  •  تغذیه و رژیم غذایی نامناسب مانند مصرف بالای قند و نشاسته
  •  بزاق کم و خشکی دهان
  •  بیماری ریفلاکس معده ( GERD)
  •  مصرف بعضی از داروها مانند آنتی هیستامین و آسپرین
  •  مشکلات ژنتیکی و ارثی
  •  آسیب دیدن در اثر ساییدگی، شکستگی و اصطکاک بالا

آیا مینای دندان از بین رفته، مجددا برگشت خواهد کرد؟

شما مطمئناً می تواند چند مرحله برای تقویت و محافظت از مینای‌دندان انجام دهید و شما مجبور به انجام هر آنچه می توانید برای حفاظت از این مواد معدنی انجام دهید زیرا آسیب آن برگشت پذیر نیست اگر آن از بین برود هیچ راه برگشتی پس از آن وجود ندارد. در حالی که مینای دندان برای حفظ بسیاری از آسیب ها به اندازه کافی سخت است از دست دادن مینای دندان دائمی است این سختی در نهایت به دلیل انتخاب مواد غذایی اشتباه، کاهش می یابد.

بافتی سخت تر از مینای‌دندان در بدن وجود ندارد اما مسئله این است که آن بافت زنده نیست و به همین دلیل آن نمی تواند رشد کند و به حالت اولیه برگشت کند. در حالی که شما می توانید هر چیزی را برای کمک به بازسازی این لایه محافظ انجام دهید شما می توانید برخی از محصولات را برای کمک به مواد معدنی، دوباره دندان های خود مصرف کنید خمیر دندان فلوراید خاص می تواند فسفات و کلسیم را به دندان های شما فشار دهد و به مینای سخت دندان کمک کند.

برای تقویت مینای دندان چه کنیم؟

سلامت دندان ها و لثه ها نشان دهنده سلامت کل بدن ما است. یک روال ادی و روزانه بهداشت دهان و دندان و استفاده از نخ دندان یک راه عالی برای حفظ سلامت دندان ها است، با این حال این فقط یکی از راه های تقویت مینای دندان برای شروع است. مراقبت و حفظ سلامت دهان و دندان به طور اصلی از طریق تغذیه و رژیم غذایی مناسب انجام می شود.

با راه های مختلف تقویت مینای دندان به منظور جلوگیری از ایجاد حفره ها و پوسیدگی های دندان در آینده را ارائه داده ایم. مواد معدنی مانند کلسیم و فسفات به تقویت مینای دندان، استخوان و عاج دندان کمک می کند و همچنین از پوسیدگی دندان و ایجاد حفره در ریشه دندان جلوگیری می کنند.

مطالب برگزیده و جذاب
همه چیز درباره ی کراودینگ یا شلوغی دندان

با افزایش سن، مواد معدنی موجود در دندان های خود را از دست می دهید و علت این موضعوم می تواند خوردن غذاهای اسیدی و یا خیلی شیرین باشد. یکی دیگر از دلایل تخریب مینای دندان این است که باکتری ها در دهان شما تجمع می یابند و متاسفانه هنگامی که مینای دندان یا استخوان از بین می رود، تنها راهی که برای جبران دندان وجود دارد، استفاده از دندان مصنوعی و جایگزین های مشابه آن است.

با این حال شما می توانید قبل از بروز پوسیدگی و تخریب مینای دندان با تغییر شیوه زندگی و رژیم غذایی خود از رسیدن مواد معدنی به سطح دندان های خود اطمینان حاصل نمایید.

راه‌های تقویت مینای دندان طب سنتی

برای اینکه دندان سالم داشته باشیم نیاز است با راههای مراقبت از دندان آشنا شویم، نیاز است دندان و ساختار ان را بشناسیم. افراد با توجه به مزاجی که دارند رنگ دندانهایشان متفادوت می باشد :

  1. بلغمی ها دندان های شان کاملا سفید هستند.
  2. افراد دارای مزاج صفراوی دارای دندان های سفید متمایل به زرد هستند.
  3.  سوداوی ها دارای دندان های تیره اما محکمی هستند که کمتر پوسیده می شود.
  4. افراد دموی نوعی تیرگی یا زردی در دندانهایشان به چشم می خورد و دندان های سفیدی ندارند.

۱- هرروز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید 

بعد از غذا خوردن همیشه مسواک بزنید و نخ دندان بکشید تا سلامت دندان‌ها را حفظ کنید ، به ترمیم آن‌ها کمک کرده و لثه‌ها را نیز سالم نگه‌دارید. تمیز نگه‌داشتن محیط دهان ممکن است از فرسایش بیشتر مینای دندان جلوگیری کند و همچنین لکه‌های ناخوشایند دندانی و زردی آنها را از بین ببرد.

در صورت امکان بعد از غذا خوردن مسواک زده و نخ دندان بکشید . اگر غذا در دندان شما گیر کند ، باعث ایجاد محیطی برای آسیب بیشتر به مینای‌دندان شما می‌شود . اگر نمی‌توانید مسواک بزنید ، آدامس بجوید. تا ۳۰ دقیقه بعد از خوردن مواد غذایی اسیدی مسواک نزنید ، اگر اینکار را بکنید ، باعث ضعیف شدن مینای دندان خود می‌شوید.

۲- استفاده از گیاه استویا

از این گیاه به عنوان یک شیرین کننده ی طبیعی بدون کالری استفاده می شود که ۳۰۰ برابر شیرین تر از ساکاروز (شکر) است.

تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهند که عصاره ی استویا دارای خواص آنتی باکتریال است و از رشد باکتری های دهانی عامل جرم دندان و در نتیجه، از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.

نحوه ی استفاده از آن:

 چند برگ تازه ی آن را به جای شکر به چای یا نوشیدنی های دیگر خود اضافه کنید. می توان برگ های خشک شده ی آن را پودر کرد و از آن در دسرها، سس ها و سوپ ها استفاده کرد.

۳- چرب کردن دندان

بهتر است هنگام خواب و قبل از استفراغ و بعد از آن دندان را با روغن چرب کنند، به این صورت که اگر مزاج دندان گرم است، از روغن گل یا روغن آس بمالند و اگر مزاج دندان سرد باشد روغن بان (نوعی بید)یا ناردین ،اخضر، بابونه یا مصطکی و مانند آن بمالند. اگر از روغن های گرم استفاده کنند از سابیدگی دندان در هنگام خواب جلوگیری می شود.

۴- مصرف ویتامین‌ها برای جلوگیری از آسیب به مینای دندان

برای تقویت مینای دندان کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی را در بدن خود باید جبران کنید. بهترین راه، داشتن رژیم غذایی سالم است اما از مکمل‌ ها مثل مولتی ویتامین هم می‌توانید کمک بگیرید.

کمبود مواد مغذی زیر، پوسیدگی دندان را به دنبال خواهد داشت:

  1. منیزیم
  2. سلنیوم
  3. ویتامین A
  4. ویتامین D
  5. زینک (روی)
  6. ویتامین سی
  7. ویتامین K1 و K2

که بسیاری از این ویتامین ها د مواد خوراکی موجود می باشد.

۵- استفاده از جوش شیرین برای شست و شوی دهان

برای خنثی کردن میزان اسید محیط دهان بهتر است از دهان شویه‌ و یا جوش شیرین استفاده شود. در واقع جوش شیرین به دلیل داشتن ترکیب بی‌کربنات سدیم دهان و دندان‌ها را به صورت کامل میکروب‌زدایی می‌کند. شست و شوی مرتب دهان با جوش شیرین و آب علاوه بر حفظ سلامت دندان موجب ترمیم مینای دندان می‌شود.

۶- مصرف چای سبز

چای سبز به دلیل داشتن ساختار آنتی باکتریال و ضد عفونی کننده بهترین داروی گیاهی برای میکروب‌زدایی محیط دهان است. این چای علاوه موجب بازسازی و ترمیم مینای دندان شده و بسیاری از بیماری‌های مربوط به لثه را درمان می‌کند. در صورتی که به چای سبز خود قند اضافه می‌کنید، باید بعد از مصرف مسواک بزنید.

مطالب برگزیده و جذاب
لبخند لثه ای چیست؟ + بررسی درمان لبخند لثه ای با ارتودنسی ژنژیوکتومی

۷- ترمیم مینای دندان و پوسیدگی آن با داروی گیاهی شیرین بیان

شیرین بیان بهترین داروی گیاهی برای ترمیم مینای دندان است. عصاره موجود در این گیاه با پلاک‌ها و باکتری‌های موجود در دهان مبارزه کرده و آن‌ها را از بین می‌برد. استفاده مداوم از این گیاه حتی بوی بد عفونت ناشی از پوسیدگی دندان را از بین می‌برد.

۸-دندان قروچه را درمان کنید

دندان قروچه حالتی است که در آن شخص بدون اینکه متوجه شود به صورت غیر ارادی دندان های خود را روی هم کشیده یا به اصطلاح میسابد. به دندان قروچه براکسیسم نیز گفته میشود. این وضعیت بیشتر در طول شب اتفاق می‌افتد. در این وضعیت دندان ها فشار زیادی بر روی هم وارد می کنند و به مرور زمان مینای دندان فرسوده می شود. طول دندان نیز کم میشود.برای پیشگیری از سایش مینا و تقویت مجدد آن حتما به درمان دندان قروچه اقدام کنید.

اقدامات لازم برای تقویت مینای دندان چیست؟

در بدن انسان بافت‌ های سخت مانند استخوان می‌ توانند رشد کنند ولی مینای دندان امکان رشد و بازسازی مجدد ندارد؛ به همین دلیل مراقبت از آن اهمیت ویژه‌ ای دارد. برای محافظت و مراقبت از مینای دندان باید یک سری اقدامات لازم انجام شود و با استفاده از روش‌ ها و راهکارهایی مینای دندان را تقویت نمود.

 تقویت مینای دندان

از مهمترین راه‌ های محافظت و تقویت مینای دندان می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

اجتناب از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌ های مضر برای مینای دندان

فرایندی به نام تجزیه مواد معدنی وجود دارد به این صورت که برخی از خوراکی‌ ها و نوشیدنی‌ ها دارای موادی هستند که با باکتری‌ های داخل دهان ترکیب شده و اسیدی مضر تولید می‌ شود که اثر بسیار بدی روی مینای دندان می‌ گذارد و باعث فرسایش و تخریب آن می‌ گردد.

برای جلوگیری از فرسودگی مینای دندان و تقویت آن باید از مصرف خوراکی و نوشیدنی‌ های حاوی شکر، نشاسته، مواد اسیدی، رنگ‌ ها و شیرین کننده‌ های مصنوعی، مواد سفت و سخت خودداری نمایید.

انتخاب خمیردندان مناسب

فلوراید به عنوان تقویت کننده مینای دندان شناخته می‌ شود، از این رو باید خمیر دندانی را انتخاب کنید که دارای فلوراید باشد. همچنین یک خمیردندان مناسب علاوه بر داشتن فلوراید باید درصدی از سدیم کلراید، فسفات و کلسیم محلول داشته باشد. از آنجایی که مینای دندان از این مواد معدنی تشکیل شده است، برای جبران کمبود آنها و تقویت مینای دندان باید از خمیر دندانی استفاده شود که حاوی این مواد باشد.

جویدن آدامس بدون شکر

جویدن آدامس باعث افزایش بزاق و به وجود آمدن آنزیم‌ های جذب کننده کلسیم و فسفات می‌ گردد و مفید می باشد اما به شرطی که آدامس حاوی شکر و مواد قندی نباشد. بزاق دهان اسید حاصل از تجزیه بعضی مواد غذایی را خنثی می‌ نماید و PH دهان را در حالت تعادل نگه می‌ دارد، از این رو جویدن آدامس بدون قند کمک شایانی به ترشح بزاق و در نتیجه تقویت مینای دندان می‌ کند.

 مصرف خوراکی‌ های حاوی مواد تقویت کننده مینا

مواد غذایی و نوشیدنی‌ هایی مانند لبنیات که دارای مواد معدنی هستند، در تقویت مینای دندان تاثیر بسزایی دارند. خوراکی‌ های دارنده فسفات و کلسیم می‌ توانند کمبود مواد معدنی مورد نیاز مینای دندان را جبران نمایند و ذخیره مواد معدنی را در بدن بالا ببرند که موجب ترمیم مینا می‌ شود.

همچنین استفاده از انواع دهان شویه که حاوی فلوراید هستند کمک زیادی به تقویت مینای دندان می‌ کند.

مسواک زدن مکرر و صحیح

مسواک زدن مرتب و صحیح و تمیز کردن دندان‌ ها از همه جهات تاثیر بسزایی در حفظ مینا دارد. همچنین برای مراقبت از مینای دندان‌ ها، مسواک زدن زبان که محل تجمع باکتری‌ ها می باشد و استفاده از نخ دندان نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. مسواک باید هر ۳ تا ۴ ماه تعویض گردد و دارای جنس سفت و سختی نباشد. در صورتی که مسواک شما بسیار سفت باشد و یا مسواک زدن و حرکات برس آن روی دندان‌ ها با فشار زیاد صورت بگیرد، باعث فرسایش مینا می‌ گردد.

برطرف کردن مشکلات گوارشی

ریفلاکس یا بازگشت اسید معده به دهان می‌ تواند تاثیرات مخربی بر روی مینای‌دندان داشته باشد. در افرادی که بیماری ریفلاکس معده یا همان ترش کردن و سوزش سر معده را دارند، گاهی اوقات مقداری از اسید معده به دهان باز می‌ گردد و محیط دهان را به شدت اسیدی می‌ کند که این امر موجب فرسودگی و و خوردگی مینای دندان می‌ شود.

اجتناب از مصرف دخانیات

نیکوتین موجود در سیگار، تنباکو و دیگر مواد دخانی باعث اختلال گردش خون در لثه‌ ها و دندان‌ ها و نرسیدن مواد مغذی و اکسیژن لازم به آنها می‌ شود و باکتری‌ های مفید موجود در محیط دهان را از بین می‌ برد. این امر در تضعیف مینای دندان تاثیر بسیار زیادی دارد و باعث فرسایش مینا و ایجاد لکه‌ ها و و جرم‌ ها بر روی دندان‌ ها می‌ گردد.

مطالب برگزیده و جذاب
چقدر بعد از کشیدن دندان ایمپلنت کنیم؟

افراد سیگاری باید اقدامات مراقبتی را جدی بگیرند و مرتب وضعیت سلامت دندان‌ های خود را چک کنند. کسانی که نمی‌ توانند مصرف دخانیات را ترک نمایند، برای محافظت از مینای دندان‌ های خود باید به مسواک زدن مرتب، استفاده از محلول‌ های دهانشویه، جرم گیری دندان‌ ها و … توجه ویژه‌ ای داشته باشند.

مراقبت در برابر وارد آمدن ضربه و آسیب

برای محافظت از دندان‌ ها و مینای آنها باید از وارد آمدن ضربه و فشار زیاد جلوگیری شود. در صورت شکسته شدن و یا ساییدگی دندان، مینای آن تضعیف می‌ گردد و ترمیم آن بسیار مشکل خواهد بود. از این رو افرادی مانند ورزشکاران رزمی که در معرض ضربات و آسیب‌ های بیرونی و محیطی به دندان‌ های خود هستند، باید اقدامات مراقبتی لازم را انجام دهند.

دندان‌ ها از اعضای مهم و اصلی بدن محسوب می‌ شوند و مراقبت و محافظت از آنها اهمیت ویژه‌ ای دارد. برای داشتن دندان‌ هایی سالم که منجر به زیباتر شدن چهره شما می‌ گردند، باید اقدامات و مراقبت‌ های لازم را جدی بگیرید و برای چک کردن وضعیت دندان‌ ها و همچنین درمان عارضه های مختلف، به مراکز دندانپزشکی معتبر مراجعه نمایید. کلینیک دندانپزشکی دکتر بالوی متشکل از کادر پزشکی مجرب و با به کارگیری تجهیزات مدرن و همچنین استفاده از بهترین مواد سعی در ارائه خدمات درمانی دهان و دندان نوین و به روز به مراجعین گرامی را دارد.

برای تقویت دندان چه بخوریم؟

انگور

انگور حاوی اسید مالیک بوده که به سفید کردن دندان‌های شما به طور طبیعی کمک می‌کند. اگر مدت کوتاهی انگور مصرف کنیم به تدریج متوجه کاهش لکه‌ها و تغییر رنگ دندان‌ها خواهید شد و لبخندی زیبا با دندان‌هایی سفید خواهید داشت. افزون بر این انگور دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است که مانند باکتری‌ها دهان عمل می‌کند به همین دلیل در پیشگیری از التهاب و دندان درد موثر است.

تقویت دندان با میوه‌ها و سبزیجات تُرد

جویدن مواد خوراکی تُرد همچون هویج، ‌سیب و خیار می‌تواند پلاک‌های دندانی را از بین ببرد و به عنوان راهکاری برای تمیز کردن دندان‌ها بکار رود.

پنیر بخورید تا دندان‌هایی سالم داشته باشید

مصرف فرآورده‌های لبنی علاوه بهبود سلامت عمومی بدن بر استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها تاثیر گذار است. پنیر سرشار از کلسیم است و دارای خواصی است که از بروز حفره دندانی جلوگیری و pH سطح حفره دندان‌ و دهان را نیز تنظیم می‌کند؛ توصیه می‌شود برای تقویت دندان هر روز یک تکه کوچک پنیر کم چرب بخورید.

گلابی

میزان آب و فیبر مناسب موجود در این میوه موجب تحریک تولید بزاق دهان شده و از دندان ها در مقابل اسید محافظت می کند. گلابی در مقایسه با سایر میوه ها دارای تاثیر خنثی کنندگی است و هرچیزی که به فرآیند خنثی سازی کمک کند برای دندان ها خوب است چراکه اسیدها را از مینا دندان دورنگه می دارد و باعث تقویت مینای دندان می شود.

بادام باعث تقویت دندان ها می شود

بادام علاوه بر حفظ سلامت مغز، برای حفظ سلامت و تقویت دندان ها و لثه ها هم مفید است چراکه حاوی مقادیر کافی کلسیم، ویتامین E و فیبر رژیمی است. کلسیم برای تقویت مینا‌دندان و پیشگیری از خرابی دندان ها مهم است. کمبود کلسیم منجر به فرسودگی و شکنندگی اسان دندان ها می شود.

ویتامین E دارای خواص آنتی اکسیدانی است که به مقابله با بیماری های دندان و لثه کمک می کند. فیبر رژیمی نیز با تحریک به تولید بزاق، موجب کاهش تشکیل پلاک می شود. اگرچه باید از مصرف مغزیجات با روکش کاکائویی پرهیز شود.

سیر

خوردن سیر به تقویت دندان ها کمک می کند و خطر ابتلا به انواع بیماری‌های لثه را کاهش می دهد.  سیر دارای خواص ضد میکروبی قوی می‌باشد که کمک می‌کند دهان و دندان شما عاری از هرگونه باکتری باشد.

گوشت

گوشت قرمز منبع غنی فسفر است. فسفر یکی از اجزای اصلی مینای دندان است، پس مصرف گوشت قرمز به بازسازی دوباره‌ و تقویت دندان های شما کمک می کند.

پیاز

پیازبا داشتن ترکیب ضد باکتری بنام سولفور به سلامت دندان ها کمک می کند.

ایا مسواک زدن باعث از بین رفتن مینای دندان میشود؟

اوربراشینگ دندان اصطلاحی است که ترجمه اش در زبان ما میشود “زیاد مسواک زدن”. این اقدام میتواند باعث آسیب به لثه و بافت مینای‌دندان شود. زمانی که شما بیش از چند بار در طول شبانه روز مسواک بزنید، مدت زمان اینکار را افزایش دهید و یا اینکه حین شستشوی دندان ها فشار و استرس زیادی به دندان وارد کنید شما اوربراشینگ دندان انجام داده اید. اگر شما ترکیبی از ۳ مورد ذکر شده را انجام دهید میزان خسارت و آسیب وارد شده به دندان ها چند برابر میشود. هرچند که مسواک زدن بسیار کار پسندیده ای است و ما مدام در دندانپزشکی پیشگیرانه بر آن تاکید میکنیم، اما اگر در این کار زیاده روی شود به دندان آسیب میرسد.

یک دندانپزشک با هشدار به اینکه فشار دادن مسواک بر روی دندان‌ها، مینای‌دندان را از بین می‌برد، گفت: مینا یکی از حیاتی‌ترین بافت‌های بدن است که می‌تواند سالیان سال به بدن انسان خدمت کند اما همین بافت ارزشمند ممکن است در اثر مسواک زدن غلط از بین برود.

مطالب برگزیده و جذاب
چگونه ریتینر ارتودنسی را تمیز کنیم؟ + مدت زمان استفاده از ریتینر ثابت چقدر است؟

برای مراقبت و محافظت از مینای دندان خود چه اقداماتی انجام دهیم؟

به جز مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، کارها و اقدامات زیادی هستند که می توانید برای جلوگیری از فرسایش مینای دندان انجام دهید. برخی از این اقدامات ساده و پیشگیرانه عبارتند از:

رژیم غذایی سالمی داشته باشید

غذاها و نوشیدنی های اسیدی از جمله نوشابه، آب میوه و مرکبات را از رژیم غذایی خود حذف کنید و یا بلافاصله پس از خوردن یا نوشیدن محصولاتی از این دست، دهان خود را با آب بشویید. دقت کنید که بلافاصله بعد از خوردن چنین غذاهایی مسواک نزنید. زیرا میزان فرسایش مینای دندان افزایش میابد و ترمیم آن را دشوار تر می کند.

در انتخاب میان وعده های خود دقت کنید

اگر برایتان مقدور است از مصرف میان وعده ها در طول روز خودداری کنید و فقط وعده های اصلی غذایی بخورید. اگر تمایل زیادی به مصرف خوراکی و میان وعده دارید نیز سعی کنید که چیپس، غذاهای فست فودی، نان ها، میوه خشک و …. کمتر میل کنید زیرا مصرف آن ها باعث تولید اسید و نشاسته بیشتر می شود و احتمال تحلیل مینای‌دندان نیز بیشتر می شود. در صورت مصرف این خوراکی ها دهان خود را کاملا با آب شستشو دهید.

آب و مایعات شفاف بیشتری بنوشید

بزاق نقش مهمی در حفظ سلامتی دهان و مخصوصا دندان ها دارد. بزاق پلاک ها را از بین میبرد و به خنثی شدن محیط داخل دهان نیز کمک می کند. برای کاهش بزاق دهان خود سعی کنید که روزانه مقدار زیادی آب بنوشید.

آدامس حاوی زایلیتول بجوید

در فاصله بین وعده های غذایی آدامس های بدون قند بجوید. با جویدن آدامس تولید بزاق افزایش می یابد که خود به تقویت دندان ها کمک می کند و از میزان اسید موجود در غذا و نوشیدنی ها می کاهد. آدامسی بخرید که حاوی زایلیتول باشد چون این قند برای دندان ها بسیار مفید است.

مصرف سیگار را کاهش دهید

سیگر به دلیل داشتن نیکوتین و مواد سمی دیگر می تواند مستقیما بر روی تحلیل و فرسایش مینای‌دندان تاثیر منفی بگذارد. حتی اگر سیگار را ترک نمی کنید با کاهش مصرف آن و یا تمیز کردن دندان ها پس از هر بار مسواک زدن می توانید تا حد زیادی مانع از تحلیل مینای دندان شوید.

با دندانپزشک خود صحبت کنید

بهترین کسی که می تواند به شما در حفظ سلامتی دهان و دندان کمک کند دندانپزشک است. چنانچه در خصوص فرسایش مینای‌دندان یا تحلیل دندان هراس دارید حتما با یک دندانپزشک صحبت کنید.

درمان های دندانپزشکی پیشگیرانه را در نظر داشته باشید

برای کودکان خود می توانید در سنین پایین فلوراید تراپی یا فیشور سیلانت نیز انجام دهید تا به پیشگیری از پوسیدگی دندان و یا فرسایش مینا کمک شود.

سخن پایانی

شما در این مقاله با عوامل فرسایش مینای‌دندان آشنا شدید. همچنین از راه های تقویت مینای دندان آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

مینای دندان چقدر باید دوام بیاورد؟

این پوسته بیرونی (مینا) به دندان‌های شما در برابر پوسیدگی و عفونت کمک می‌کند. با وجود اینکه مینای دندان قوی‌ترین عضو در بدن است، اما باید به درستی مراقبت شود و با نگهداری مناسب، می‌تواند تا پایان عمر باقی بماند.

آیابا افزایش سن، مینا دندان سفت می شود؟

خیر. با افزایش سن، مینا دندان نازک تر می شود در حالی که عاج ضخیم تر و تیره تر می گردد. به دلیل نازک شدن مینا، عاج بیشتر در معرض دید است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا