سوالی که درباره درمان دندانهای پوسیده برای بسیاری از بیماران ایجاد میشود این است که مزایا و معایب ایمپلنت چیست. این نوع درمان برای مواردی انجام میشود که افراد چند عدد از این عضو مهم را از دست دادهاند و نیاز به جایگزین آن دارند.
ایمپلنت دندان چیست؟
با پیشرفت علم، شیوههای بسیار متنوعی برای درمان انواع بیماریهای مربوط به دهان ابداع شده که ایمپلنت یکی از جدیدترینها است. این درمان بر اساس کاشت نوع مصنوعی دندان در استخوانهای ریشه و فک با استفاده از پیچهای مخصوص انجام میشود و دائمی خواهد بود. درمان به این شیوه میتواند افراد را از به کار بردن دندان مصنوعی معمولی بینیاز سازد.
این مقاله را بر اساس این نوشتهایم که بدانید مزایا و معایب ایمپلنت چیست تا متوجه شوید سود و ضرر این نوع جراحی چه مواردی خواهد بود و خود را برای آن آماده کنید.
چه کسانی کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان هستند؟
افرادی که استخوان فک آنها کیفیت و اندازه مناسب را برای انجام این کار دارد، مناسب جراحی هستند. از سوی دیگر دکتر باید بر اساس سوابق پزشکی، سلامت و روش نگهداری از این عضو بدن را توسط شما به طور دقیق بررسی میکنند تا از بابت موفق بودن این کار برای شما اطمینان یابند. مسائل دیگری مانند سالم بودن لثه و عدم استفاده از دخانیات نیز در این مورد اهمیت دارد. اما به طور کلی افرادی میتوانند به عنوان کاندید مناسب برای انجام این عمل در نظر گرفته شوند که یکی از موارد زیر برای آنان رخ داده باشد:
- افرادی که چند عدد از دندانهای آنها از بین رفته باشد
- کسانی که دیگر تحمل بهره گرفتن از چسبهای مخصوص نوع مصنوعی این بخش از بدن را ندارند
- کسانی که این عضو بدن آنها لق شدهاست
- بیمارانی که عفونت شدیدی در دهانشان ایجاد شده باشد
- اگر فرد دارای بریج شل باشد
- کسی که که صورتش دچار گودرفتگی شدهاست
- بیماران دارای دندان شکسته یا ترک خورده
- آن دسته از افرادی که لبخند خود را دوست ندارند و به دلایل مختلف مانند پروتز، پارسیل یا بریج احساس ناخوشایندی در خصوص نمایان شدن این عضو پنهان شده در دهان هنگام خندیدن در خود حس میکنند
- به دلیل اینکه این عضو دهان خود را از دست دادهاند، نمیتوانند به راحتی غذا را بجوند
مزایای ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان میتواند مزیتهای بسیاری برایتان داشته باشد. از جمله اینکه
هیچ تاثیر منفی و مضری بر روی دندانهای مجاور شما نخواهد گذاشت
به محافظت از استخوان فک شما کمک میکند تا بتوانید ظاهر جوان خود را حفظ کنید، یک جایگزین مطلوب و جذاب برای ریشه بخش جلوی دهان شما محسوب میشوند تا بتوانید از توانایی جویدن بهتری برخوردار شوید، به شما یک ظاهر طبیعی میدهد و باعث میشوند در زمان جویدن، حرف زدن و خندین اعتماد به نفس خود را بازیابید. اما اگر به طور کلی قصد دارید از این مسئله که مزایا و معایب ایمپلنت چیست آگاه شوید، ادامه مقاله را با دقت بیشتری مطالعه کنید.
دیگر مزایای این کار را در ادامه میتوانید بخوانید:
- به دست آوردن مجدد توانایی جویدن و حرف زدن
- عدم ضرورت برداشتن دندانهای جایگزین به منظور تمیز کردن
- عدم وجود هراس از بابت رخ دادن یک اتفاق ناخوشایند مانند بیرون پریدن نوع مصنوعی عضو مذکور در زمان غذا خوردن یا سرفه کردن
- پیشگیری از افتادن صورت
این نکته را مدنظر قرار دهید که اگرچه این موارد به عنوان مزایای ایمپلنت دندان وجود دارد، انجام آن برای همه افراد مناسب نیست و احتمال دارد عوارضی نیز ایجاد کند. در ادامه به بررسی معایب عمل مذکور میپردازیم.
معایب ایمپلنت دندان
مهمترین مشکل این کار این است که چنین عملی نباید برای افراد زیر 18 سال انجام شود. به این دلیل که فک آنها به طور کامل رشد نکرده و توسعه نیافته و حتی رشد آن متوقف نشده که این مسئله باعث میشود این افراد از عمل مزبور نتیجه مطلوبی به دست نیاورند.
مهمترین عوارض ایمپلنت دندان
از طرف دیگر چنین عملی احتمالا برای برخی از بیماران عوارض و مشکلاتی به بار آورد، از جمله اینکه در مواردی جراحی به شکست بیانجامد. جز این، موارد دیگری نیز ممکن است در راه انجام آن رخ دهد که برخی از معضلات عبارتند از:
- ایجاد آسیب در قبال دندانهای طبیعی مستقر در پیرامون محل جراحی
- وارد آمدن صدمه به بافتهای اطراف در زمان انجام جراحی، از جمله ایجاد سوراخ در سینوس، یا شکستگی استخوان
- عملکرد نامناسب مانند عدم گاز گرفتگی طبیعی
- وجود احساسی مبنی بر شل شدن پیچ ماده به کار رفته در این عمل
- به وجود آمدن نوعی عفونت که معمولا در بیماران دیابتی رخ میدهد. یا عفونت در لثه محافظ
- دیر خوب شدن فرد پس از جراحی که میتواند مشکلات زیادی را برای اون ایجاد کند. این روند بیشتر در افراد سیگاری رخ میدهد.
- عدم سهولت در تمیز کردن لثههای واقع در اطراف ماده استفاده شده که باعث میشود فرد نتواند به راحتی موارد بهداشتی را رعایت کند
- عدم درمان بیماری پریودنتال که عوارض شدیدی را در فرد ایجاد خواهد کرد
- باقی ماندن بیحسی موضعی مدتها پس از جراحی که دلیل آن وارد آمدن ضربه یا ایجاد مشکلات عصبی خواهد بود
هزینه بالای ایمپلنت دندان:
یکی از فاکتورهای مهم در مزایا و معایب ایمپلنت هزینه است. قیمت ایمپلنت دندان به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. اما به طور کلی هزینه کاشت دندان بالا است. برندهای مختلف آلمانی، سوئیسی، آمریکایی، کرهای و ایرانی قیمتهای متفاوتی دارند. گاهی نیاز به کشیدن دندان یا پیوند استخوان است؛ در این شرایط هزینه افزایش پیدا میکند.
عوامل موثر بر هزینه (قیمت) ایمپلنت دندان چیست؟
بر اساس مقاله قیمت ایمپلنت دندان ،هزینه کاشت دندان به روش ایمپلنت بسیار متغیر است. عوامل مختلفی مانند محل کلینیک دندانپزشکی، تعداد ایمپلنت و ناحیه موردنظر برای کاشت در هزینه تاثیر دارند. در ادامه چند مورد از مهمترین فاکتورهای موثر در هزینه ایمپلنت دندان را ذکر میکنیم.
- مواد استفاده شده در کاشت دندان: معمولا در ایمپلنت دندان، ریشه از جنس تیتانیوم و روکش از جنس سرامیک ساخته میشود. پیچ کوچکی این دو قطعه را به هم وصل میکند. تیتانیوم زیستسازگار بوده و بهخوبی با استخوان فک پیوند میخورد. اما اگر شما به تیتانیوم حساسیت داشته باشید، از سرامیک استفاده شده که قیمت را افزایش میدهد.
- تعداد ایمپلنتها: بدون شک هرچه تعداد دندانهای ازدسترفته بیشتر باشد، قیمت ایمپلنت دندان افزایش پیدا میکند. به همین دلیل معمولا افرادی که همه یا بیشتر دندانهای خود را ازدستدادهاند، از پروتزهای دندان مصنوعی استفاده میکنند.
- پیوند استخوان: اگر بیشتر از یک سال دندان مصنوعی را جایگزین دندان ازدسترفته نکرده باشید، استخوان آن ناحیه تحلیل میرود. زیرا وزن دندانها باعث تقویت استخوانهای فک میشود. در این شرایط هزینه پیوند استخوان نیز به هزینه ایمپلنت دندان اضافه میشود.
- سلامت دهان: اگر دچار عفونتهایی مانند بیماری لثه، عفونت فک یا آبسه هستید، ممکن است روند درمان کمی پیچیده شود. این عفونتها میتوانند باعث شکسته شدن ایمپلنتها شوند و در نتیجه قیمت ایمپلنت دندان افزایش پیدا میکند.
کلام آخر
احتمالا با خواندن این مقاله تمایل پیدا کردهاید که ایمپلنت دندان را انجام دهید. از سوی دیگر درباره این نکته که مزایا و معایب ایمپلنت دندان چیست، آگاه شدید. بهتر است برای بررسی دقیق شرایط خود و براورد هزینه به دندانپزشک مراجعه کنید.